Betatt av Sandøya

Av perler for båtfolket er Sandøya i Aust-Agder et av de vakreste og mest idylliske stedene å gjøre et strandhugg. Selv har vi aldri opplevd maken til idyllisk øy, skriver journalist Jørn Finsrud i bladet Båtliv etter et besøk på Sandøya i sommer.

Finsrud besøkte øya sammen med sin familie. De leide båt av KoteNull, overnattet Inni Granskogen, besøkte Ragnvalds pølsemakeri, La lokanda di Marie, Brød og vind og en rekke andre virksomheter og attraksjoner på Sandøya. Og han ble overveldet. - Sandøya er et besøk som bare må oppleves, som ikke helt til sitt fulle er mulig å beskrive. Men det var noen ord som gikk igjen da to barn, kone og undertegnede vandret rundt på øya, som magisk, idyllisk og unikt. Hvis jeg skulle lagd en liste over steder man bør besøke før man dør, hadde denne øya vært høyt oppe, skriver journalisten som også har planer om å skrive flere artikler om Sandøya og aktiviteten her.  I en e-post til Sandøy Vel medgir han at han godt kunne tenke seg å flytte hit hvis han bare hadde hatt en jobb i nærheten. - Vi sjekket til og med om det var hus til salgs på øya, forteller han. 

Faksimile fra BÅTLIV.      

Faksimile fra BÅTLIV.