_MG_0399.JPG
 

Sandøya Barnehage


 
image00003.jpeg

Vi ønsker å være den lille barnehagen med de store opplevelsene.


Sandøya Barnehage er en liten privat barnehage plassert i naturskjønne omgivelser midt på øya. Vi har 20 plasser for barn fra 1 til 6 år, og deler bygg og lekeplass med Sandøya Skole (1. - 4. trinn), noe som gir gode muligheter for felles lek og moro.

Når vi starter opp i august 2018 er det 8 unger i barnehagen, og så er det noen til som starter litt senere i barnehageåret. Vi er fire ansatte som får dele dagene våre med denne fine flokken, og som skal lose dem gjennom hverdagen med lek, samspill og utvikling. Læring kommer på kjøpet!

Vi gleder oss i fellesskap over bøker hver dag, vi former, tegner og maler, lytter til musikk og dramatiserer, synger og leker oss gjennom hverdagen. Vi har noen faste mattradisjoner vi holder i hevd, vi baker boller hvis vi har lyst på og har mange gode måltider rundt bålet gjennom året. Barneflokken er med og bestemmer utflukter, aktiviteter og kommer med innspill ut fra interesser og ønsker. Vi har mulighet til å ha løse rammer og et raust regime, og vi vet at det er de små, nære ting som ofte skaper de store opplevelsene.

Vi bruker naturen alt vi kan! Skog, svaberg, sjø og strand omringer oss og byr på mange fine opplevelser gjennom året. Rasteplassene er mange og mulighetene for lek og studier er gode. Vi har små arkeologiske utgravinger hvor vi lærer om hvorfor Sandøya har fått navnet sitt, og hvorfor vi kan finne eldgamle skjell i skogbunnen midt inne på øya.
Vi følger årstidene tett, og både utnytter og begrenses av mulighetene de gir. Vinteren gir akebakke, skiføre, sporsnø, og mange bål med grilla nister på tur. På vårparten oppsøker vi bekker og tjern og ser på nytt liv, vi spiser ugressuppe, lager løvetannsirup, går på ormesafari og klør på myggstikk. Om sommeren har vi ferie, men sensommeren gir eplepai og rørte bær, samt skauturer uten knott og mygg. Og når høsten gnistrer er det soppturer, potetlefser og hummerfisket som gjelder.
- Tenk så heldige vi er som har dette som vår hverdag!


Ønsker du å komme i kontakt med oss? Da kan du ringe til oss på telefonnummer 466 50 772 eller sende oss en e-post på sanbhage@online.no.